Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026

22.11.2019

Pirkanmaan Kokoomusnaisten marraskuun julkilausuma

JULKILAUSUMA

”Yhdenvertaisuuden pääkaupunki”
Suomalainen kaupunki valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi seuraavan kerran
vuodeksi 2026. Tampere ja Pirkanmaa ovat päättäneet hakea yhdessä seuraavaksi
Euroopan kulttuurin keskukseksi, hankkeella halutaan lisätä asukkaiden hyvinvointia ja kohottaa alueen elinvoimaa pitkällä tähtäimellä.


Kyse ei ole pelkästä kulttuuripääkaupunkivuodesta – tarkoitus on, että hanke on valitulle kulttuuripääkaupungille laaja-alainen ohjelma, joka vaikuttaa pysyvästi alueen kulttuuriin, sen saavutettavuuteen, yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön, kaupunkikuvaan sekä matkailuun.


Tavoitteena on kohottaa Tampereen ja Pirkanmaan elinvoimaa ja asukkaiden
elämänlaatua. Nostaa tamperelaisten ja pirkanmaalaisten ilmaisuvoimaa yhä vahvemmin kansainvälisen näkyvyyden ja yhteistyön tasolle. Kohottaa Tampereen ja Pirkanmaan ylpeyttä itsestään ja kulttuuriperinnöstään. Elvyttää omia ja yhteisiä mytologioita ja inspiroida kollektiivista mielikuvitusta. Luoda uusi, kansainvälisesti houkutteleva kertomus Tampereesta ja Pirkanmaasta.


Kulttuurin merkityksestä meille kokoomuslaisille voimme todeta ”Ihminen ei elä pelkästään leivästä”. Olemme kulttuuriolentoja, jotka kaipaavat arkisen aherruksen rinnalle henkisyyttä: tarinoita, runoutta, filosofiaa, tiedettä ja uskonnollisuutta.


Sivistys on meille sydämen asia. Olemme avoimia uusille vaikutteille ja osaamme asettua toisen asemaan, ymmärtää asioita monesta näkökulmasta. Sivistys lisää empatiakykyä ja vieraiden kulttuurien ymmärtämistä. Suomi on aina ollut osa Eurooppaa ja maamme kulttuuri on olennaisesti eurooppalaista.


”Meille kokoomuksessa kulttuuri ja sydämen sivistys ovat keskeisiä arvoja. Haluamme olla mukana nostamassa Tampereen ja Pirkanmaan merkittävää kulttuuritoimintaa. Kulttuuripääkaupunki-haku on jo itsessään positiivinen signaali. Hanke on mahdollisuus merkittävään verkostoitumiseen, uusien yhteyksien löytämiseen kohti Eurooppaa. Mahdollisuus osoittaa että alueellamme on merkittävää toimintakykyä myös kulttuurin alueella”, sanoo puheenjohtaja Sari Strömsholm.

 

Lisätietoja:

Sari Strömsholm

puheenjohtaja

0503450800

 

Malviina Heinä

järjestösihteeri

0407438942

malviina.heina@kokoomusnaiset.fi