80 Pirjo Berg

Olen Pirjo Berg kahden aikuisen lapsen äiti ja isoäiti kahdelle pienokaiselle. Koulutukseltani olen filosofian maisteri pääaineena kliininen biokemia,työ sivuaineena matematiikka ja tilastotiede. Osaamista olen täydentänyt työn ohessa johtamiskoulutuksella Tampereen ja Helsingin yliopistossa sekä ympäristötieteen opinnoilla Helsingissä.

Vahvaa osaamista minulla on sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisestä, taloudesta ja johtamisesta. Työtehtävät ovat vaihdelleet yrittäjyydestä johtamisjärjestelmien arvioimiseen niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Kansainvälistä työ kokemusta olen saanut terveydenhuollon standardointityössä. Tällä hetkellä toimin säätiöpohjaisen seniorikeskuksen toimitusjohtajana, työntekijämäärän ollessa 120 henkilöä.  

Olen Pirkanmaan kokoomusnaisten ja Kyrösjärven kokoomusnaisten hallituksen jäsen, Ikaalisten ympäristölautakunnan jäsen sekä varavaltuutettu. Harrastan lukemista, järjestötoimintaa, luonnossa liikkumista, liikuntaa Blix-koiran kanssa ja avantouintia. Mottoni on ”Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua.” – BJ Gallagher

Ehdokkaaksi lähdin, koska olen huolissani Suomen tulevaisuudesta. Haluan vaikuttaa siihen, että jätämme perinnöksi nuorille kestävän hyvinvointiyhteiskunnan. Velka ei ole hyvä perintö kenellekään. Erityisesti minua huolestuttaa julkisten palveluiden laatu ja vaikuttavuus sekä ikään liittyvä eriarvoisuus. Osallisuus ja turvallisuus digitalisoituvassa yhteiskunnassa on turvattava kaikenikäisille.   

Nopeus on fysiikassa vektorisuure, koska sillä on suuruuden lisäksi suunta. Minusta sopiva, luotettava suuruus on 80 km/h ja suunta on eduskuntaan, siis äänestä Sinäkin 80.